English Magyar WAI

Hírek

Mi a jobb a fogyasztónak?

2018-12-14 11:59:58

Meghosszabbított jótállás, kiterjesztett garancia – mire vonatkozik?

 

Műszaki cikkek vásárlása esetén szinte mindennapossá vált az a gyakorlat, hogy lehet kiterjesztett garanciát vásárolni, vagy a forgalmazó/gyártó biztosít hosszabb jótállási időt a termékre. Sokszor azonban a pontos feltételekkel nincsenek tisztában a fogyasztók, és akkor éri kellemetlen meglepetés őket, amikor a meghibásodott készülék ingyenes javítását vagy cseréjét elutasítják.

 

Törötten érkező ajándékok?

2018-12-10 09:09:28

 

Közeleg a Karácsony, ilyenkor megsokszorozódnak az internetes vásárlások, így a házhoz szállítani kért csomagok száma is. Egyre több panasz érkezik a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségéhez törötten, sérülten érkező csomagok kapcsán. Sok esetben a kereskedő és a futárcég egymásra vagy a vásárlóra mutogat, és senki nem akarja vállalni a felelősséget.

Rohamos tempóban épülnek a lakóparkok, vajon hiba nélkül?

2018-11-22 14:02:10

 

Egyre-másra hallani a különböző lakóparkok, társasházak építéséről szóló híreket. Sok esetben akár évekig is elhúzódnak az építkezések, van ahol viszont fél év alatt befejezik. Egyik esetben sem biztos, hogy jól járnak a vásárlók. Nézzük, mihez ragaszkodhatnak, milyen jogaik vannak a fogyasztóknak új építésű lakások esetén.