English Magyar WAI

Hírek

Miniszterelnökség – kiemelten fontos a fogyasztók hatékony védelme!

2018-08-14 15:54:08

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) korábban levélben fordult Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, és megtette a fogyasztóvédelmi intézményrendszerrel összefüggő javaslatait a fogyasztók érdekében.

Jár kártérítés a vonatok késése esetén?!

2018-08-13 07:51:34

 Nemcsak a nyári időszakban, bármikor érheti az utasokat az a kellemetlenség, hogy akár több órás késéssel érkeznek meg a kiválasztott célállomásra. Ugyanígy a zsúfoltság, az ülőhelyek hiánya is megnehezíti a vonaton közlekedők életét. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége összegyűjtötte a vonatkozó szabályokat, hogy mindenki tudja, milyen jogai vannak ilyen esetekben.

Albérletkeresés buktatók nélkül

2018-07-27 15:12:22

Kihirdették a felvételi ponthatárokat, indul az egyetemisták albérlet keresése. Ehhez szedtünk csokorba néhány jó tanácsot, mire érdemes odafigyelni, hogy ne érjen senkit kellemetlen meglepetés. 

 

Az első és legfontosabb, hogy mindenképpen kössenek írásba foglalt szerződést, szóbeli megállapodással ne elégedjenek meg. Ebben a szerződésben kell rögzíteni a felek személyes adatait, az ingatlan adatait, a bérleti díj mértékét, a kaució mértékét, azt hogy milyen időtartamra kötik meg a szerződést, mikor lehet emelni a bérleti díjat, hogyan lehet felmondani a szerződést, ki fizeti a közüzemi díjakat, egyéb költségeket. Egyszóval minden, a felek kapcsolatát alapvetően meghatározó információnak itt kell szerepelni a későbbi vitás ügyek elkerülése végett.