English Magyar WAI

Hírek

VIGYÁZAT ÁTVERÉS! Milyen a fogyasztóvédelem? FIGYELJÜNK A KARÁCSONYI VÁSÁRLÁS SORÁN MINDENRE A VÁLLALKOZÁSOKTÓL MINDENBEN FOGYASZTÓBARÁT MEGOLDÁST KÉR A FEOSZ

2020-11-18 13:23:17

 

„Kérjük, hogy a kézhezvétel után rögtön ellenőrizze a csomag és a benne lévő termék(ek) sértetlenségét. Az átvételt követően nem áll módunkban reklamációt elfogadni.„ Áll az egyik legnagyobb webáruháztól online vásárolt termék nyugtáján. Egyszerűen tisztességtelen ez a kijelentés és – nem utolsó sorban - a jogszabályokba ütközik. Indul a karácsonyi nagy bevásárlási roham, és minden bizonnyal ez idén még inkább online történik.

Digitális jogok és fogyasztóvédelem Ingyenes oktatás, képzés fogyasztóvédelmi szervezetek szakemberei számára

2020-11-16 14:53:55

 A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam és Jogtudományi kara, valamint az Európai Fogyasztóvédelmi Szervezetek Szövetsége (BEUC) közösen fogyasztóvédelmi szakemberképzést tart „Digitális jogaink és a fogyasztóvédelmi jog alapintézményei” címmel. A tréninget a “Consumer PRO” elnevezésű, az Európai Bizottság által kezdeményezett program keretein belül szervezik. A „Consumer PRO” képzési programot azzal a szándékkal indította az Európai Bizottság, hogy bővítse a BEUC (Európai Fogyasztóvédelmi Szervezet) Fogyasztóbarát mozgalmába bekapcsolódó szakemberek számát. A tréning tervezett időpontja: 2021. január 14-15, mely természetesen az aktuális egészségügyi helyzetnek megfelelően lesz megszervezve. 

Új fogyasztóvédelmi rendelkezések - Jobban járnak a fogyasztók - Bosszankodni fognak a vállalkozások (Járhat-e ez áremelkedéssel?)

2020-11-02 15:09:10

 

2021. január 1-től több ponton, lényegesen változtat a jogalkotó az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállás szabályain. Így változik az időtartam, bevezetésre kerül az elektronikus jótállási jegy, pontosításra kerül a kijavításra/kicserélésre előírt időtartam, valamint kibővül azon termékek köre, amikre kötelező jótállást kell biztosítani. Lássuk a részletszabályokat!