English Magyar WAI

Hírek

Törölni kell a Rubik-kocka formáját ábrázoló uniós védjegyet

2016-05-28 17:37:48

 Az uniós bírósági főtanácsnok szerint törölni kell a Rubik-kocka formáját ábrázoló európai uniós védjegyet - tudatta közleményében a luxembourgi székhelyű Európai Unió Bírósága.

A nem kötelező érvényű főtanácsnoki indítvány indoklásában kifejti: meg kell tagadni a lajstromozást az olyan formák esetében, amelyek alapvető jellemzői szorosan kapcsolódnak az áru fő funkciójához. Ha ezeket a jellemzőket egyetlen gazdasági szereplő számára tartanák fenn, akkor a versenytársak nem adhatnának áruiknak olyan formát, amely az áruk használatához célszerű lenne. Így a védjegyoltalom nagymértékben csökkentené a versenytársak azon lehetőségét, hogy az ugyanezen műszaki megoldást megtestesítő formákat hozhassanak forgalomba.

Elfogadásra került a Magyar Nemzeti Bank működésének módosításáról szóló törvény

2016-05-27 10:59:26

Kötelező az alávetés egymillió forintig, pénzügyi fogyasztói jogokról való tanácsadás, minden esetben fogyasztóvédelmi bírság az együttműködési kötelezettséget megsértő pénzügyi szolgáltatók számára – 2016. május 24-én elfogadta a Magyar Országgyűlés azt a törvényjavaslatot, amely alapján hatékonyabbá válik a Pénzügyi Békéltető Testület eljárása.

Online médiakampány a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával

2016-05-23 00:12:14

A garancia-jótállás értelmezése, az árucsere fogyasztóvédelmi előírásai, a nyugta megőrzésének fontossága. Többek között ezekkel a témakörökkel is foglalkozott a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a 2016. január 15-én elindult, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával megvalósult nagyszabású közösségi médiakampányban, amellyel célunk a tudatos fogyasztói magatartás elterjesztése volt.