English Magyar WAI

Hírek

Elmaradt nyári programok, fellépések, apróbetűs részek vagy.... azok teljes hiánya

2017-08-15 07:27:57

Előre kifizetett, de elmaradt színházi előadások vagy koncertek, lemondott fellépések, hiányos fogyasztói tájékoztatás a szervezők részéről, vissza nem térített jegyárak. A nyári fesztiválok, koncertek, egyéb zenés programok időszakában a fogyasztók könnyen olyan helyzetben találhatják magukat, hogy hiába fizettek ki egy előadást, de az elmarad és később probléma van a jegyárak visszatérítésével. 

Így lesz a párszáz forintos büntetésből akár húszezres bírság! Ezekre figyeljenek a fogyasztók a parkolásnál!

2017-08-08 09:07:44

Tizenöt napon túli tartozásnál negyvenszeres bírság, a korábban megszokott ingyenes várakozási övezet fizetőssé nyilvánítása, félregépelt rendszámok a mobilparkolásnál, eltérő parkolási szabályok az egyes településeken – a parkolásnál sem mellőzhető a kellő körültekintés! Ehhez ad most néhány jótanácsot a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége. 

A Facebook (szinte) mindent tud a felhasználókról, járjanak el körültekintéssel a fogyasztók!

2017-08-01 08:08:48

Betegségek, nehéz anyagi helyzet vagy más bizalmas információk– nem számít milyen személyes adatról van szó, a Facebook ezeket gyűjti és ez alapján automatikusan csoportosítja a fogyasztókat. Akár akaratlanul is kiadhatják magukról ezeket a különleges adatokat, ha óvatlanok!