English Magyar WAI

Hírek

Rendhagyó ünnepi termékteszt: Biztonságosak a „húsvéti sonkák”

2020-04-04 11:19:57

 

A Szupermenta legújabb terméktesztjén a húsvét egyik sláger termékét, a sonkákat vizsgálták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Összesen 19 előállító 22 terméke került a hatósági kosárba, melyek között 21 magyar és 1 szlovák gyártású termék szerepelt. Az eredmények alapján a vizsgált sonkák élelmiszerbiztonsági szempontból maximálisan megfeleltek az előírásoknak. Kisebb mértékű minőségi és jelölési hibák viszont ezúttal is akadtak.

Nemsokára költözni fog? Óvatosan kössön hűségszerződést!

2020-04-01 18:42:46

 

Nem egyszer érkezett már kérdés az alábbi probléma kapcsán: A fogyasztó költözés miatt (Vácról Budapestre) kérte az előfizetői csomag (internet, tv, vezetékes telefon) áthelyezését a szolgáltatótól. A szolgáltató ennek nem tudott eleget tenni, így arra akarta kötelezni a fogyasztót, hogy fizesse tovább az előfizetői díjakat, mert ő a régi címen szolgáltat. A fogyasztó nem akart olyan szolgáltatásért fizetni, amit nem tud igénybe venni, a szolgáltató felmondta a szerződést végül és 180.000 Ft kötbér megfizetését kérte a fogyasztótól a hűségidő alatti szerződés megszűntetés miatt. Lehetséges ez?

 

Tényleg fizetni kell egy olyan szolgáltatásért, amit rajtunk kívülálló okból nem tudunk igénybe venni? Ráadásul ekkora összeget?

CE jelölés

2020-03-31 14:16:57

 

Látni a termékeken, de tudjuk is mit jelent? Dr. Geri István foglalja össze a tudnivalókat róla: A CE jelölés tárgyalása előtt szükséges megismerni az Európai Unióban az áruk szabad áramlását biztosító műszaki-jogi szabályozást (irányelveket) és azok fejlődését, amely megvilágítja a CE jelölés lényegét.