English Magyar WAI

Hírek

Uniós megállapodás a biztonságosabb és környezetkímélőbb személygépjárművek érdekében javasolt szigorúbb szabályozásról

2017-12-08 12:07:02

Újabb politikai megállapodás született az Európai Parlament, a Tanács és a Bizottság között a járművek típusjóváhagyása és vizsgálata színvonalának és függetlenségének jelentős mértékű emelése, az EU piacán már forgalomban lévő személygépjárművek ellenőrzésének fokozása és az európai felügyelet alatt működő rendszer egészének megerősítése érdekében.

Európai uniós megállapodás az indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozás megszüntetéséről

2017-11-23 10:06:40

Az Európai Parlament, a Tanács és a Bizottság politikai megállapodást hozott tető alá azzal a céllal, hogy megszüntessék az indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozást azon fogyasztók számára, akik az EU-n belül termékeket vagy szolgáltatásokat kívánnak vásárolni a világhálón. Az új szabályok fel fogják lendíteni az elektronikus kereskedelmet, egyaránt szolgálva ezzel a fogyasztók és a vállalkozások javát, akik így haszonélvezői lehetnek a növekvő európai online piac előnyeinek.

Megsértette a THM-szabályokat a ROYAL Záloghitel Zrt.

2017-11-17 09:42:41

Az MNB a teljes hiteldíj-mutató feltüntetésére, számítására és a THM maximum mértékére vonatkozó jogszabályok megsértése miatt alkalmazott intézkedést, továbbá szabott ki 4,5 millió forint összegű bírságot a záloghitelezési tevékenységet folytató ROYAL Záloghitel Zrt.-vel szemben. 2016 augusztusa óta a jegybank 10 kézizálog-hitelező piaci szereplőt összesen 55,5 millió forintnyi bírsággal sújtott a THM-szabályokkal kapcsolatos jogsértések miatt – olvasható az MNB internetes honlapján.