English Magyar WAI

Hírek

Újra lehet pályázni az országos fogyasztóvédelmi sulitáborba!

2016-12-05 09:30:38

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ), a Fogyasztóvédők Országos Egyesülete (FOE) és a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület (KÖFE) ismét pályázatot hirdet Magyarország valamennyi általános – és középfokú intézményei, valamint tanulóik és pedagógusaik számára.

A cél a fiatal fogyasztók fogyasztóvédelmi ismereteinek bővítése. A pályázaton sikerrel szereplő intézmények tanulóinak és pedagógusainak díjmentesen biztosítjuk a IV. Országos Fogyasztóvédelmi Sulitáborban és az annak programjain történő részvétel lehetőségét.

Online ajánlatok, black friday, kuponok, hogyan vásároljunk tudatosan a karácsonyi forgatagban?

2016-11-19 14:10:09

Kezdetét veszi az adventi időszak, közelednek az ünnepek. A készülődéshez hozzátartozik az ajándékok beszerzése is, amit egyre gyakrabban webáruházakból szereznek be a fogyasztók. Gyakran csábítóak az ajánlatok, akár 40-60 %-os árleszállításokkal is találkozhatunk, ezért fontos a fogyasztóknak tisztában lenni néhány alapvető információval, - jogokkal és kötelezettségekkel -, melyek birtokában megkönnyíthetik dolgukat a karácsonyi vásárlásoknál.

Fogyasztóvédelem az e-kereskedelemben

2016-11-14 08:33:17

2016. október 28-án került benyújtásra a Magyar Országgyűlés elé az elektronikus hírközléssel és a fogyasztóvédelemmel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló T/12733. törvényjavaslat. Ennek háttéranyagaként az Országgyűlés Hivatala részletes infojegyzetet állított össze a témában, amelyből jól látszik, hogyan változnak a vásárlási trendek és melyek az aktuális, leggyakoribb fogyasztói problémák.