English Magyar WAI

Hírek

Június 22-től megváltozik a kenyerek összetétele, és sok esetben az elnevezése is

2017-06-22 10:42:45

 A kenyerek minőségének javítása és a fogyasztók védelme érdekében június 22-től lép életbe a sütőipari termékekre vonatkozó előírás. A Földművelésügyi Minisztérium még 2016. december 19-én módosította a Magyar Élelmiszerkönyvben azt az utasítást, ami 15 féle kenyér esetében szabályozza azok összetételét. Hat hónapos türelmi idő lejárt, június 22-től már csak az új szabályoknak megfelelő pékáru hozható forgalomba.

Megnövekedett panaszok: javítás, javítgatás, hetekig-hónapokig elhúzódó termékcsere

2017-06-19 07:01:59

Amennyiben meghibásodik egy termék, a szavatossági, jótállási igények rendezése során gyakran azt tapasztaljuk, hogy hetekig-hónapokig eltart a termék javítása, cseréje. Sőt pár napon belüli újabb meghibásodás esetén a legtöbb esetben ismét csak javításra számíthatunk, esély sincs a termék cseréjére, vagy a vételár visszatérítésére.

 

Jelentősen megnőtt a békéltető testületek szerepe!

2017-06-09 06:10:33

A fogyasztók érdekében létrehozott békéltető testületek megkerülhetetlenek lettek a fogyasztóvédelemben. Tájékoztatnak, tanácsot adnak, nemcsak a fogyasztóknak, hanem szükség szerint a vállalkozásoknak is. Ha pedig nem tudja a vállalkozás a fogyasztóvédelmi vitát rendezni, azt a kereskedelmi és iparkamarák mellett működő, független megyei és fővárosi békéltető testületek megoldják.