English Magyar WAI

Hírek

Helyes-e, ha az árat csak euróban látjuk kiírva? Az árfeltüntetés előírásai

2018-05-18 18:41:48

A fogyasztók számára kiemelten fontos információ a termékek ára, és közel sem mindegy, hogy mennyit költenek egy-egy árucikkre. Épp ezért az árfeltüntetésre szigorú fogyasztóvédelmi előírások vonatkoznak.

 

Dagadó tej-botrány – semmi sem lehet drágább, mint a fogyasztók élete!

2018-05-14 18:40:52

A hétvégén a médiában látott napvilágot, hogy valaki esetleg megmérgezhette bizonyos áruházláncokban a fogyasztók számára forgalmazott tejet. Szerencsére felelős vállalkozói döntések születtek, és azonnal beszedték, visszahívták az érintett tejeket a polcokról és nincs tudomás megbetegedésről. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége szerint viszont a fenti eset is jól mutatja, hogy szükség van a termelők, feldolgozók, és végül a forgalmazók, áruházláncok még szigorúbb önszabályozására, ezt diktálja a fogyasztók érdeke!

Közszolgáltatók telefonos ügyfélszolgálatának tesztje – 2018.

2018-05-07 15:11:32

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége időről időre tesztekkel méri, hogy a különböző szektorokban hogyan érvényesülnek a fogyasztóvédelmi jogszabályok, sérülnek-e a fogyasztói jogok, szükséges-e a jogszabályok felülvizsgálata. Szövetségünk a tesztek segítségével nagymértékben kívánja ösztönözni a tudatos fogyasztói magatartás elterjesztését.