English Magyar WAI

Hírek

Tudjuk kitől vásárolunk?

2019-09-18 12:19:56

Nem fogynak azok a panaszok, melyek szerint a fogyasztók újsághirdetésben talált telefonszámon rendelnek meg termékeket, az átvételkor kifizetik, azonban utóbb meggondolják magukat. Nincs kihez fordulni azonban, nem tudják gyakorolni indokolás nélküli elállási jogukat, mert nem tudják, hogy pontosan kitől vásároltak!

 

Újraválasztotta ügyvezető elnöknek Dr. Baranovszky Györgyöt a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége

2019-09-06 14:58:14

 

Újabb öt évre, 2024-ig ismét dr. Baranovszky Györgyöt választotta ügyvezető elnökének a legnagyobb hazai civil fogyasztóvédelmi egyesület, a FEOSZ. Ennek kapcsán összegeztük a Szövetség 2001-es megalakulásától eltelt 18 év tapasztalatait, a jelenlegi kihívásokat, a jövőbeni feladatokat.

DR. BARANOVSZKY GYÖRGY 2024-IG a FOGYASZTÓVÉDELMI EGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ÚJRAVÁLASZTOTT ÜGYVEZETŐ ELNÖKE

2019-09-02 08:31:20

Dr. Baranovszky György elmondta: „A fogyasztóvédelem minden eddiginél nagyobb kihívásokkal néz szembe. A digitális fogyasztóvédelem folyamatos térnyerése, a fiatal fogyasztók tudatosságának megalapozása és megerősítése – többek között ezek az új kihívások, amelyekkel mindenkinek szembe kell majd néznie. Kiemelten fontos a párbeszéd, az együttgondolkodás és együttműködés a fogyasztóvédelmi hatóságokkal, fogyasztóvédelem területén működő szervezetekkel, békéltető testületekkel, minisztériumokkal, valamint a vállalkozásokkal, azok képviselőivel. Vállalkozások nélkül ugyanis nincs fogyasztóvédelem. Végezetül talán a legfontosabb, hogy az Alaptörvény egyértelműen meghatározza, hogy Magyarország biztosítja a tisztességes gazdasági verseny feltételeit, fellép az erőfölénnyel való visszaéléssel szemben, és védi a fogyasztók jogait.”