English Magyar WAI

Hírek

Hurghadai baleset – Kúria: kártérítési felelőssége van az utazási irodának

2016-06-24 13:19:54

 Teljes körű kártérítési felelőssége van a Best Reisen utazási irodának a 2011 novemberében történt egyiptomi buszbaleset károsultjai iránt, a cég nem korlátozhatja a kártérítés összegét – döntött szerdán a Kúria, amely fenntartotta az első és a másodfokon eljáró bíróság hasonló ítéleteit

Figyeljenek a fogyasztók, hiszen hosszas megfontolást igényel annak eldöntése, hogy érdemes-e belépniük a NOK-ba!

2016-06-24 09:49:03

„Új lakások építésére való ösztönzés állami támogatással, mindenki lakáshoz jut, a sorsolás csak a sorrendet határozza meg” - ezek a kijelentések hangzanak el legtöbbet a családok otthonteremtési lehetőségeit bővítő legújabb programról, azaz a nemzeti otthonteremtési közösségekről (NOK). De vajon tényleg megéri-e belépni ezekbe a közösségekbe vagy inkább kezeljék fenntartásokkal a fogyasztók ezt a fajta új lehetőséget?

Távhőszolgáltatókat ellenőrzött és bírságolt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

2016-06-21 09:11:38

 A távhőszolgáltatók honlapjainak kötelező tartalmait ellenőrizte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal azt követően, hogy 2015 őszén valamennyi távhőszolgáltató figyelmét felhívta, hogy aktualizálják a honlapjukon kötelezően szerepeltetendő adatokat, információkat. Az ezt követő, a 103 szolgáltatónál végzett ellenőrzés eredményeként összesen 9,4 millió Ft bírsággal sújtotta a Hivatal a jogsértő szolgáltatókat.