English Magyar WAI

Hírek

Beépített gyermekzáras telefonokat - csak szülői engedéllyel legyenek letölthetőek a gyermekek telefonjára az egyes programok! Közérthető, kivonatos fogyasztóvédelmi tájékoztatókat a fogyasztóknak!

2019-04-24 08:24:23

 

Jobb fogyasztói tájékoztatás különösen az interneten; beépített gyermekzár funkció bevezetése az okostelefonok esetében a gyermekek biztonsága érdekében. A XXI. század fogyasztóvédelmében módosításokra van szükség, hiszen számos kifogás és bosszúság merülhet és merül is fel a fogyasztókban a mindennapi szolgáltatások igénybevétele során. 

 

Egy felmérés szerint egy átlagembernek 76 teljes napját venné igénybe, ha egy évben minden online megkötött szerződésének általános szerződési feltételeit (ÁSZF) valóban átolvasná.

Jelentős bírság az adósságfék szabályok megsértéséért

2019-04-23 17:49:46

Az MNB 81,6 millió forint bírsággal sújtotta a Magyar Cetelem Bankot az adósságfék-szabályok, továbbá a kapcsolódó belső szabályozási és adatszolgáltatási előírások megsértése miatt. A jegybank valamennyi intézményi vizsgálatában kiemelten kezeli és szigorúan szankcionálja a jövedelemarányos törlesztőrészlet számításával kapcsolatos szabályszegéseket – olvasható az MNB internetes honlapján.

Húsvéti jókívánság

2019-04-18 21:51:25

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége!