English Magyar WAI

Híreink

Hitelkártya használat csak azoknak ajánlott, akik tudatosak pénzügyeik kezelése során!

2017-09-25 07:16:04

Egyre több hitelkártyához ajánlanak pénzvisszatérítési akciókat, azonban ténylegesen csak azok járnak jól, akik tudatosan használják kártyájukat. Hiszen több feltételnek meg kell felelni ahhoz, hogy pozitív legyen a mérleg, megfelelő mennyiségű vásárlást kell lebonyolítani, nem lehet késedelembe esni, és még ekkor is maximalizálva van a visszatérítendő összeg nagysága.

Félrevezeti a fogyasztókat a Ryanair a járattörlésekkel kapcsolatosan

2017-09-18 11:31:09

Az ír légitársaság a honlapján bejelentette, hogy naponta körülbelül 50 járatát törli hat héten keresztül, mely lépés fogyasztók százezreit érinti, azonban a törölt járatokat csak hosszas keresgélés után lehet megtalálni, ráadásul a jogszabály szerinti vételár visszatérítésre is hosszabb határidőt ad magának a cég a kötelezően előírthoz képest. A honlapon található általános szerződési feltételek több ponton érthetetlenek, értelmezhetetlenek.

 

 

Közeleg a távfűtési szezon – még most jelezzék a fővárosi fogyasztók, ha a tényleges fogyasztás szerint szeretnék a számlákat!

2017-09-13 19:14:38

2017. szeptember 15-én kezdetét veszi a fűtési időszak a távhőszolgáltatásban, amelynek során a fogyasztóknak nem árt több dologra is odafigyelniük. A fővárosban sokan a tényleges fogyasztás után szeretnék fizetni a számlákat: ez esetben viszont ezt jelezni kell külön a szolgáltató felé, és erre elszámolási időszakonként is mindössze egy alkalommal van lehetőség!

A Raiffeisen Bank is kínálhat minősített fogyasztóbarát hiteleket

2017-08-30 12:30:47

Az MNB nemrég értesítette a Raiffeisen Bank Zrt.-t a Minősített fogyasztóbarát lakáshitelek forgalmazására vonatkozó pályázata pozitív elbírálásáról. A minősített termékek forgalmazása ezt követően a hitelintézet döntésétől függően akár azonnal megkezdődhet. Az újabb sikeres pályázattal tovább nő a minősített termékeket kínáló hitelintézetek köre, így a fogyasztók még több intézmény kínálatából választhatják ki a számukra legkedvezőbb lakáshitelt – olvasható az MNB internetes honlapján. 

Fashion Days botrány – milyen jogaik vannak a fogyasztóknak?

2017-08-22 12:36:45

 A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a médiából értesült arról, hogy a Fashion Days webáruház visszatartja a fogyasztók pénzét a már visszavett áruknál, a panaszokra pedig késve vagy egyáltalán nem válaszol. Fontos tudniuk a fogyasztóknak, hogy az indokolás nélküli elállásnál a webáruház nem húzhatja hónapokig a kifizetést, hiszen arra sort kellett volna kerítenie haladéktalanul, de legkésőbb tizennégy napon belül!