English Magyar WAI

Híreink

Játszva válnak tudatos fogyasztóvá a diákok – több mint hatszáz rajz érkezett idáig az Országos Rajzverseny Pályázatra!

2019-03-20 14:29:32

Tata, Szolnok, Eger, Debrecen, Bátaszék, Karcag, Siklós, Ecsed, Budapest – csak néhány azok közül a települések közül, ahonnan a diákok benyújtották pályázatukat az Országos Rajzverseny Pályázatra, amelyet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége rendez meg a Gazdasági Versenyhivatal támogatásával. A rendkívül sikeres program keretében már több mint hatszáz rajz érkezett, és a tanulók színvonalas anyagokban mutatták be, mit gondolnak, milyen tapasztalataik vannak a megtévesztő reklámokról.

Megállapodás a környezetvédelem és az éghajlat-politika hatékonyabbá tétele érdekében

2019-03-18 08:52:15

Ideiglenes megállapodás született az Európai Parlament és a Tanács között a LIFE környezetvédelmi és éghajlat-politikai program tekintetében, amely az EU következő, 2021–2027-re szóló, hosszú távú költségvetésének részét képezi – olvasható az Európai Bizottság internetes honlapján.

A hazai fogyasztóvédelmi intézményrendszer rövid bemutatása

2019-03-14 14:26:30

 

Kérjük a hír megtekintéséhez kattintson a „tovább” gombra.

Fogyasztók Világnapja - Ismerjük a fogyasztóvédelmi alapjogokat?

2019-03-12 17:18:43

 

A fogyasztói jogok védelmét első alkalommal John F. Kennedy amerikai elnök fogalmazta meg nyilvánosan 1962. március 15-én, melynek tiszteletére 1983 óta ezen a napon tartják a Fogyasztók Világnapját.

 

Kennedy elnök ezen a napon hirdette ki a négy alapvető fogyasztói jogot (a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez való jog). Ez volt az első olyan alkalom, hogy bármely politikus ilyen alapelveket fogalmazott meg a fogyasztók védelmével kapcsolatban. Az évek folyamán ezeknek a jogoknak száma nyolcra szaporodott, melyeket 1985 áprilisában az ENSZ közgyűlése hivatalosan is deklarált.

Tájékoztató oldalt indít a Nébih a termékvisszahívásokról

2019-03-11 10:39:11

Új, tematikus oldalon tájékozódhat ezentúl a lakosság az élelmiszerláncban történt termékvisszahívásokról. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) weboldalán elérhető kereshető adatbázisban (https://portal.nebih.gov.hu/termekvisszahivas) a vállalkozások által jelzett vásárlóktól történő visszahívások és a RASFF-on érkező esetek is megtalálhatóak – olvasható az Agrárminisztérium sajtóközleményében.