English Magyar WAI

Híreink

A FEOSZ részvétele az Európai Fogyasztók Szervezetének brüsszeli közgyűlésén

2019-05-20 18:21:51

2019. május 20-án került sor az Európai Fogyasztók Szervezete (BEUC) éves közgyűlésének megtartására, amelyen számos uniós tagállam nemzeti fogyasztóvédelmi társadalmi szervezete vett részt. A rendezvényen jelen volt és van a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége is, és ott képviseli a magyar fogyasztók és tagszervezetei érdekeit.

Versenyhivatali figyelmeztetés az ingatlan.com jogsértő szlogenjei miatt

2019-05-14 10:02:40

Az online hirdetési felületet működtető ingatlan.com Zrt. megtévesztő állítást tett közzé „A legtöbb ingatlan egy helyen” szlogenjével, illetve nem a szakmai gondosság követelményének megfelelően járt el az egyes hirdetések kiemelését célzó „Csak nálunk” megjelölés feltételrendszerének kialakításakor – állapította meg a GVH a vállalkozás ellen indított versenyfelügyeleti eljárásban. Az ingatlan.com ezzel tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósított meg a fogyasztókkal szemben.

Mik a vállalkozások Vásárlók Könyvére vonatkozó főbb kötelezettségei?

2019-05-10 17:38:55

A Vásárlók Könyvének rendkívül nagy szerep jut a fogyasztói panasztételben, és a fogyasztó többek között ide írhatja be a kereskedőnek címzett panaszát, de akár pozitív észrevételeit is. Nem árt ügyelni a kereskedőknek, hiszen a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi, hogy megfelel-e a Vásárlók Könyve kihelyezése és kezelése az előírásoknak. Mik a főbb kötelezettségek?  

Kisebb és nagyobb súlyú szabálytalanságok egyaránt előfordultak a tavaszi élelmiszermustrán

2019-04-30 20:10:36

2019. április 22-én véget ért a hazai élelmiszerlánc átfogó, tavaszi szezonális ellenőrzése. A szakemberek egy hónap alatt 3.484 vizsgálatot folytattak le élelmiszer-előállító, élelmiszer-forgalmazó, illetve vendéglátóhelyeken, országszerte. A feltárt szabálytalanságok 126 esetben kisebb súlyúak voltak és csaknem azonos számban (127 esetben) fordultak elő olyan jogsértések, melyek mintegy 8,9 millió forint összegű bírság kiszabását vonták maguk után.

Beépített gyermekzáras telefonokat - csak szülői engedéllyel legyenek letölthetőek a gyermekek telefonjára az egyes programok! Közérthető, kivonatos fogyasztóvédelmi tájékoztatókat a fogyasztóknak!

2019-04-24 08:24:23

 

Jobb fogyasztói tájékoztatás különösen az interneten; beépített gyermekzár funkció bevezetése az okostelefonok esetében a gyermekek biztonsága érdekében. A XXI. század fogyasztóvédelmében módosításokra van szükség, hiszen számos kifogás és bosszúság merülhet és merül is fel a fogyasztókban a mindennapi szolgáltatások igénybevétele során. 

 

Egy felmérés szerint egy átlagembernek 76 teljes napját venné igénybe, ha egy évben minden online megkötött szerződésének általános szerződési feltételeit (ÁSZF) valóban átolvasná.